Talisman

Al twee jaar siert een door mijn dochter geknutselde boeddhistische talisman het dashboard van onze oude Renault: baat het niet, schaadt het niet. Totdat hij uiteenvalt en de voorruitventilator verstopt. Meer gelovend in goed zicht dan in bescherming door hogere machten, stofzuig ik de talisman naar zijn eindbestemming, grappend dat dit de goden verzoeken is.

Anderendaags klinkt tijdens het terugschakelen op een parkeerplaats een knal uit de versnellingsbak: auto total loss. Toch geloof ik in toeval. Tot de sleepdienst informeert waar ik sta. Dan lees ik het naambordje van de parkeerplaats en geef ik me gewonnen: parkeerplaats Het Haasje.

Rob van Tilburg

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.