In de zijlijn

Mijn vader (84) en ik delen de NRC. Dat wil zeggen, hij betaalt het abonnement, krijgt de krant en leest deze ’s middags in zijn gemakkelijke stoel, met een balpen in de aanslag. Na een paar dagen krijg ik een stapeltje kranten en het is een plezier om mijn vaders commentaar te lezen in de zijlijn.

Vaak gniffel ik als hij zich weer heeft zitten opwinden over de politiek of over trivialiteiten in de media. Maar soms krijg ik een onverwacht kijkje in de familiegeschiedenis, zoals bij een artikel over de nieuwste modetrends. Als kop staat er: „Welke man draagt nou een cape?” In klassiek handschrift staat erbij geschreven: „Mijn vader, toen hij nog postbesteller was.”

Mieke van Stigt

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.