Op zoek naar jezelf

Tijdens de wintermaanden proberen mijn vrouw en ik warmere oorden op te zoeken. Zo zijn we de afgelopen jaren ook een aantal keren op het eiland Bali geweest. In veel van de hotels waar we verblijven is een bibliotheek met vaak ook Nederlandse boeken. Soms laten we er wel eens eigen boeken achter.

Jammer genoeg is het merendeel van de hotelcollecties pulp. Tijdens het inspecteren van de inhoud van de boekenkast in een van de hotels, slaakt mijn vrouw een kreet: „Hier, eindelijk eens een behoorlijk boek. Van Hella Haase, Het woud der verwachting.”

Ik pak haar het boek uit handen, kijk erin en zie een Ex Libris …van onszelf.

Martin Spanjer

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.