Seminar

Het inleidende praatje bij het crisis-seminar dat ik organiseer binnen een multinational gaat over de verschillende gevaren voor een groot bedrijf. Ik som op: brandstichting, bommeldingen, afpersing en - met name in het verre buitenland - ontvoering.

Om één en ander interactief te maken vraag ik bij mijn opsomming naar de eigen ervaringen van de deelnemers. Aangeland bij ‘ontvoering’ meen ik me een deelnemer uit een voor ontvoeringen risicovol land te herinneren. „Waar is onze collega uit Pakistan?”, vraag ik. Als uit één mond klinkt het: „Ontvoerd!”

M. Peters

93 reacties op 'Seminar'

Bli-Bla-Tovenaar

Mooi. Als het echt waar is, een prachtig verhaal.
Het, enigzins besschamende hierin (nodig voor een ik-je!) is het feit dat Peters hier een gebrek aan voorbereiding beken. Als expert had je dit toch vooraf bij de opdrachtgever moeten checken…..

de lallende lummel

Als je een seminar organiseert moet je je voorbereiden. Dan had je geweten dat de pakistanse collega ontvoerd was, alle collega’s wisten het wel. Wel leuk dat nu heel de wereld weet dat je een slechte organisator van internationale seminars bent.

Afzender

Stel ik net bij angst voor om de NRC op te kopen staat er meteen een crisismanager voor de deur. M. Peters, helaas hebben we U niet nodig bij de reorganisatie. Ik heb alle ervaringen inclusief buitenland. Ik som op: Ik heb in het verre verleden ooit een keer de Rijksdag bezocht, heb een bom in mijn broek gehad toen ik afgeperst werd (begreep het woord persen verkeerd) en heb zelf ooit een keer een Russinetje ontvoerd die, tegenwoordig al sneeuwhappend in haar nachtjapon, over straat doolt. Kunt U mij Uw ervaringen opsommen of trekt U zich vrijwillig van het NRC project terug?

Tis de Waarheid

Weliswaar een echt IKje. Maar verder niet te pruimen zo voorspelbaar en zo flauw. Grappen waarvan ik er per dag wel 50 hoor, als ik ze niet zelf maak.

Ik kom bij de Chinees en ik vraag: “kan ik hier Chinees eten?” Als uit één mond klinkt het: “Geeft u me deze maar!”

De Schrijvende Rechter

Een Ik-je in de letterlijke en onbescheiden zin van het woord. In iedere zin wordt het gretig gebruikt. Gelukkig voor het publiek dat de auteur “een en ander interactief te maakt”…..brrr. Tegen dit soort uitdrukkingen, evenals aberraties “een voor ontvoeringen risicovol land” zou het aloude vloekpotje weer moeten worden ingevoerd. Enfin, we hebben slechtere pointes gehad, al zegt dat niet zo veel tegenwoordig.
Eindoordeel: 5- (vijfmin).

Boer'nsmurf

Ek wete nog wel ‘n laand dat as gevoarluk is veur ontvoerigen, en dat is mien weilaand. A’j d’r opkoom’n a’j d’r niks skafft’n hebb’n kan ‘t mar zo weez’n dat oen famielje nooit meer wat van oe vernemt, want van rondneuzers mutt’n wi’j niks hebb’n op ‘t durp. Hahaha!

Dummy

Tenminste één gevaar vergeten: seminars.

Grandmahh

M. Peters wil graag dat wij weten dat hij seminars organiseert binnen multinationals. Bij deze is die boodschap goed doorgekomen. Het grapje is voorspelbaar en irriteert meer dan het vermaakt.

Erwin

Mooi verhaaltje. Er wordt bij de reacties zoals gebruikelijk weer meesmuilend gedaan zogauw iemand een beroep heeft waarvoor tenminste een middelbare-schooldiploma nodig is. Ik begrijp het ik-je overigens net iets anders: volgens mij is de collega uit Pakistan niet echt ontvoerd (dat zou ook geen leuke anekdote zijn) maar roept iedereen dat omdat het onderwerp net aan de orde was.

M. de Bruin

‘Aangeland bij ‘ontvoering’ meen ik me een deelnemer uit een voor ontvoeringen risicovol land te herinneren.’ Hoe slecht kun je een zin maken. Hoe kun je een slechte zin maken? Hoe maak je een slechte zin? Hoe slecht maak je een zin?

M. de Bruin

gapend graf

zo is ie wel leuk:

Op een seminair houd ik een inleiding over de voornaamste doodsoorzaken: ziekten, ouderdom, ongevallen, moord, zelfmoord,…

Om het geheel interactief te maken, laat ik de deelnemers eigen ervaringen vertellen. Ik wil de overduidelijk depressieve jonge vrouw ook aan het woord laten maar zie haar niet. Op mijn vraag waar ze uithangt, klinkt het als uit één mond: “Aan de hoogste boom!”

Zeveraar!

M. Peters, moet weer populair worden bij de collega’s. Als ze deze voorzet nog niet zouden inkoppen. Fijn kerel! En nu het “ik-je” op het kopieerapparaat en invoegen in de syllabus.

Puber

Ik wil later ook seminars organiseren bij multinationals. Dan kun je blijkbaar lachen.

J.

Ik vind deze hele rubriek maar niets. De verhaaltjes zijn flauw en de commentaren hebben een hoog mierenneuk-gehalte. Hier is echt niets te beleven.

Dag.

mopperkont

weer een ikje in de categorie 13 in een dozijn.
Het staat helemaal niet vast dat de Pakistaanse collega werkelijk is ontvoerd. Het is veel waarschijnlijker, dat de deelnemers aan het seminar de verveling proberen te verdrijven door voor-de-hand-liggende grappen te maken. Dit ikje zegt dan meer over die deelnemers dan over de schrijver en dat is niet de bedoeling van deze column.

Ans Wiet de As

Oh ja, van die crisismanagers, die anderen wel eens zullen vertellen hoe te handelen in moeilijke situaties. De mooiste praatjes en suggesties (“kijk de ontvoerder nooit in de ogen, dat vergroot je overlevingskansen met 72%”, en meer van dit soort nonsens). Ik kan uit ervaring spreken, ik ben menig maal ontvoerd, en hier heb je helemaal niets aan. Persoon Peters is hoogst waarschijnlijk nooit in een “voor ontvoeringen risicovol land” geweest, noch heeft Peters ooit een afpersing of een bommelding meegemaakt. Het enige risico dat Peters loopt is, naast dagelijks toilet bezoek, door z’n cursisten ontvoerd te worden en voor altijd te verdwijnen…

j. dik

Ik snap hem niet. Wilders mag niet eens vliegen en de moslims in Pak zijn dus ongevaarlijk. Waar gaat dit over? Vooroordelen van jewelste. Zal Ella hier maar eens over inseinen.

wimpie

Het was ongetwijfeld grappig op het moment zelf (aangenomen dat de collega uit pakistan niet daadwerkelijk is ontvoerd). Maar waarom de moeite nemen om hier een stukje aan te wijden? Aan de andere kant: het levert wel een publicatie in NRC op. Er waren tijden dat daar meer voor nodig was.

de lallende lummel

BliBlaTovenaar,

Volgens mij werkt Peters bij het bedrijf. Hij heeft het over collega’s en kent de deelnemers al. Hij doet alsof hij een externe consultant is.

Dummy:

er zijn ook hele goeie, leuke seminars

Afzender

Puber zegt:
zaterdag 16 februari 2008, 22:14 uur
Even wat anders. Realiseren jullie je, dat “Angst”aan het einde van de maand verdwenen zal zijn. Niet vanwege Erwin en ook niet zoals met Sissie, maar omdat het aantal bewaarde ikjes elke maand opschuift. En eind deze maand is ‘november 2006′ voorgoed gedelete.
Moeten we wel een nieuwe locatie vinden en alles copy/paste. Afzender, jij hebt een rustige, coole baan, weet jij hoe dat moet? Nou Puber, gewoon zo!

arteps

Wrang ikje. M. Peters weet niet eens dat die collega ontvoerd is en zijn seminar heeft dus een hoog mosterd-na-de-maaltijd gehalte. Wees er maar trots op. Zou ik nooit wereldkundig hebben gemaakt. Of zou één van de deelnemers het hebben ingestuurd om hem een hak te zetten?

de Mooie Lul

De veiligheids- en crisisexpert M. Peters weet blijkbaar niet dat een van zijn, nota bene, collegas ontvoerd is in Pakistan. Dat kan maar twee dingen betekenen: of dit ikje is gefabriceerd of Peters is is als expert geen knip voor de neus waard.
Hoe dan ook, in beide gevallen is hij een loser.

De stem des volks

Gelet op de aard van de reacties hier; zou een crisis-seminair voor inzenders van Ik-jes het overwegen waard zujn. Mét M.Peters. Als deelnemer.

gekke geit

Nog een bestaansreden voor grote multinationals: werkverschaffing aan grote grauwe massa’s zeer middelmatige medewerkers, onder leiding van directeurtjes en managers, die in hun eentje nog geen bakkerij zouden kunnen runnen, met trainers die de naam niet verdienen. Maar het bedrijf heeft het beleid dat iedereen elk jaar minimaal 5 dagen in ‘iets’ train-t, en daar leven de conferentie-oorden, zelf ook niets dan middelmatigheid, goed van.

Puber

@Afzender 20: jaha, zo is dat is wel makkelijk. Ik beedoel dus Angst in zun geheel! Dan moeten we dus bij dit ikje verder gaan, als Angst verdwijnt?

Haatsmurf

Ik haat seminairs, want als je afwezig bent zegt iedereen dat je ontvoerd bent, terwijl je eigenlijk met een mooie meid lekker in de zon op een terrasje een pilsje zit te drinken in afwachting van een veelbelovende avond.

Mark Veld

@21: Arteps
@22: De mooie Lul

een beetje inlevingsvermogen is natuurlijk wel gewenst bij een dergelijk Ikje…

natuurlijk is die collega uit Pakistan niet ontvoerd maar wordt er vanuit de groep een poging gedaan grappig te zijn.

rob

Ik heb het ik-je ook begrepen zoals Erwin op 9 en mopperkont op 15: die collega uit Pakistan was natuurlijk niet echt ontvoerd, maar iedereen riep dat voor de grap. Of uit meligheid, daar wil ik afwezen. Een echte dijenkletser vind ik het nou niet.

sven-ake

Man oh man. Van menig geplaatst ikje
krijg je werkelijk een sikje.
Er komt niets beters uit het blikje.

Op enkele commentaren hier kick je
Soms van het gieren stik je.
Toch Redactie doe wat anders. Waarop mik je?

Clean cut kid

@de Mooie Lul: wat een geneuzel weer zeg. Ik begrijp het stukje zoals het (volgens mij) bedoeld is: die Pakistaanse “collega” is natuurlijk niet écht ontvoerd. Van situationele humor heb je klaarblijkelijk weinig kaas gegeten…

Walla Billa

@ Erwin 9.

Indien jouw versie van het verhaal de juiste is, betreft het hier een zeer slecht IK-je… Laten we het maar gewoon op de originele versie houden…

Arnold

Het was een crisis-seminar, volgens mij heeft Peters zijn/haar opdracht niet helemaal begrepen. Als de Pakistaanse collega het moet hebben van de aanwezige deelnemers heeft hij vette pech.

deksels!

… Toen ging de deur open. De Pakistaan kwam binnen en riep: ééén april!!!

Mieke Kerkhof

Ik zou de redactie van de NRC willen adviseren om het -digitaal- reageren op ikjes af te schaffen. Het valt mij op dat er vaak nauwelijks serieus en respectvol wordt “geschoten” op de schrijver van de ikjes. Op een taalles zit ik evenmin te wachten, want daar raadpleeg ik Ewoud Sanders wel voor. De eigen naam van de amateur- recensenten wordt niet vermeld, wel vaak allerlei flauwe synoniemen. Ik vind vrijheid van meningsuiting prima, maar ik zit niet op dit soort jaloers geleuter te wachten. Lallende lummel en schrijvende rechter: stuur zelf eens wat in en graag onder uw eigen naam, met vermelding van uw pseudoniem. Een goed ikje maken is zo simpel niet!

de lallende lummel

Goedemiddag mevrouw Kerkhof,

Ik ben uiterst aangenaam getroffen dat uit al de peseudo’s die hier gebruikt worden de mijne in het bijzonder u irriteert. Een beetje geschiedenis: DSR heeft al eens een Ik geschreven (over bier en duitsers) en ik heb al vaker op dit soort reacties mijn echte naam opgeschreven.
Volgens mij durfde u niet ‘de mooie lul’ te tiepen

Smile

Niet zo slim van NRC om de “pointe” op de homepage te zetten.

j. dik

Hallo Mieke, ook welkom hier. Ook voor jou geldt dat je niet op Wilders hoeft te stemmen net zomin als je ons genoegen perse moet delen. Dus: ga toch koken mens.

fayle

Ik wist niet dat Pakistan bekend stond om ontvoeringen. Dacht dat de grote risico’s van corporate ontvoeringen zich eerder in zuid-amerika en sommige voormalige sovjet republieken afspeelde. Mijn eerste indruk was dan ook: ah er was één man uit een verwegland op het seminar en die weet (dus) alles van dergelijke verwegistan risico’s aldus de spreker. Dit benauwende beeld overvleugelde dan ook de punchline.

Dummy

@Mieke (34)
Welkom. Vreesde al even dat we vandaag de dag moesten zien door te komen zonder een dickdijser. Mijn steun heb je. Vooral heel goed gezegd dat je vrijheid van meningsuiting prima vindt. Laat mij & ons niet meer alleen. Please.

onnozele hals

@ Mieke Kerkhof 34:
Get a life!

De Schreiende Rechter

Niet oneens met Mieke’s redenering en bezwaren, @34, wel oneens met haar conclusie om de tent dan maar te sluiten. Dat lijkt op R’dams beleid t.o.v. thuislozen en A’dams beleid t.o.v. de Wallen.
Waar moeten de reageerbuizerds (met dank aan Struikrover voor deze term) dan naar toe? Gorilla bij Volkskrant? Daar wonen er al zoveel, en het niveau is er meestal te hoog voor wat we hier vinden. Wellicht iets bij de Telegraaf? Ik kom daar nooit dus zou het niet weten. Algemeen vermoed wordt dat de ikjes uit deze kring van RB’s komen, hoewel ik daar de bewijzen niet voor heb. Inderdaad is het een orgie van lallende lui, maar ze kunnen er energie kwijt, waarmee ze, als ze echt zouden werken, waarschijnlijk alleen maar meer brokken maken.
Overigens vind ik dit ikje nogal melig. Kan er in de volgende niet wat meer sex, drugs en rock&roll?

Ellen ten Bruggencate

Een gebeurtenis waar ik niet mee te koop zou lopen, laat staan trots op zou zijn.

Pompen of verzuipen

“Op een vlot van houten planken stond een herdershond te janken, omdat hij zijn baas niet vond.”
Logisch. Het dier had nog nooit van Pakistan gehoord.

Ellen ten Bruggencate

@ Mieke 34: relativeren is ook een vak!!

arteps

Nou wil ik inderdaad eens weten of die collega nou wel of niet ontvoerd is en of het een melige grap van de deelnemers is. Kennen sommigen van jullie dat bedrijf soms, aangezien jullie zeggen te weten hoe het zit.

En Erwin 9: je bedoelt zeker ten minste (dus niet tenminste) een middelbare-school diploma. Anders zeg je wel iets heel raars in de tweede zin van je commentaar.

Ruimteridder

In een gezelschap kan een langdurige, gortdroge opsomming van gevaren veel spanning opbouwen, waardoor een hilarische opmerking al snel voor de nodige ontlading zorgt. Dan is zo’n voor de hand liggende, oubollige reactie van deelnemers eventjes leuk. Maar in dit ikje is de inleiding niet in staat die spanning op te bouwen. De ‘grap’ valt in het water.

Het roept de vraag op of het praatje van de auteur wel interessant is geweest. Gezien het feit dat hij of zij niet alleen het één, maar ook nog het ander ‘interactief’ wilde maken, ben ik bang van niet. Logisch dat de deelnemers reageren met ontpersingen en afvoeringen.

Krijgen we morgen weer eens een goudhaantje, redactie?

john holmes

Bokito heeft ook wel eens geprobeerd iemand te ontvoeren.

Ruimteridder

@ Mieke (34)
Je zou iedereen de mogelijkheid van commentaar willen ontzeggen, omdat jou de stijl en inhoud niet aanstaat. Is dat niet een beetje ondemocratisch geredeneerd? En wat heeft Ewald Sanders dat anderen niet hebben?

Zeveraar!

Mieke, dit gedoe hoort bij het bekende Hollandse gezeik!
Zeik mee of ga op je achternaam liggen klagen.

Jammerende Jurk

Complot Theorie

Op een totaal van 40 reacties, maar liefst 3 kritikasters ontcijfert; “Tante Mieke”, “Ome Sven” en “J” (niet te verwarren met “JJ”).

Het schijnt dat de “vaste” reagluurders van deze rubriek steeds serieuser worden genomen en als een ondermijnende factor van de maatschappij worden beschouwd. Het wachten is op een inval van de BVD en/of SGP om ons, het anarchistische gespuis, voor eens en voor altijd uit de analen van het NRC en de lage landen te verwijderen.

Tenzij bovengenoemden deel uitmaken van de haatcampagne en vijfde colone onder aanvoering van Dik Dijs. Dit zou een poging tot regelrechte anexatie van dit forum kunnen inhouden.

Ik verklaar daarom bij deze de onafhankelijkheid en stel voor om iedere kritikaster als straf naar een van de seminars van M. Peters te sturen alvorens we ze ontvoeren (en met cellotape aan de Euromast vastbinden).

Reagluurders aller landen verenigt U!

(reageer met “x” als u het met me eens bent)

Nevets

Typisch gevalletje : je had er bij moeten wezen.

Dummy

@JJ (50)
X, onder voorbehoud. Onafhankelijk, ja, over de straffen en uitvoering ervan graag eerst nader overleg.
De EU zal wel weer verdeeld reageren.

arteps

Aan Jammerende Jurk: een x betekent kusje. Wel wat vrijpostig van je, maar je hebt helemaal gelijk. Dit forum moet hilarisch blijven. Heerlijke onzin komt er voorbij.

Kom op zeg, als je het hier niks aan vindt, ga je toch een deur verder, of naar de psychiater voor mijn part. En als je besluit om toch te blijven, dan moet je niet gek opkijken als je een vrolijk bedoelde pak rammel krijgt. Ironie mensen, ooit van gehoord?

kletskever

Kan het niveau van de reacties wat omhoog?
Ik heb het idee dat men de Ikjes niet altijd even zorgvuldig leest om maar zo snel mogelijk te kunnen reageren.
Ik schaam me vandaag een beetje als ik zie hoeveel mensen denken dat de man echt ontvoerd is en zich daar dan druk over gaan maken.
Ik schaam me ook wel eens als er weer botweg wordt afgegeven op mensen met een hogere opleiding, geld of een klassieke smaak als het om kultuur gaat.
Boer’nsmurf is weer heerlijk vandaag (zoals altijd) en Gapend Graf komt ook heel verrassend uit zijn donkere hoekje.

Frank 7,5 &tc

Ach Kletskever, het niveau van de reacties omhoog?

De reacties zijn wat ze zijn.

Als je een hoog niveau wilt ga je naar GeenStijl, de Telegrof of naar Gorilla op de VK-site, waar mevrouw Annet Verbist een hoogst interessante discussie schijnt te lijden over Complot-theorieen – met een grote K -:

“De eindtijd is aangebroken. Honderden miljoenen mensen zullen sterven in de ergste tijd van verdrukking die de wereld ooit gekend heeft. U moet hierover op de hoogte worden gebracht, zodat u weet wat u kunt doen.

Deze gebeurtenissen zullen een aanvang nemen met een veelvoud aan terroristische aanslagen en natuurrampen, die de verwoestingen van 9/11 ver zullen overtreffen. De enorme omvang van dit alles zal leiden tot de gondergang van de Verenigde Staten en Groot Brittanië, wat op zijn beurt zal leiden tot Wereldoorlog III.

Dit zijn zeker geen prettige zaken om te overdenken, maar de werkelijkheid zal nog vele malen erger blijken te zijn. U moet zich nu voorbereiden op wat komen gaat. De stappen die u nu onderneemt, kunnen mogelijk ook uw geliefden helpen om dit alles te overleven”.

Frank 7,5 &tc

Mieke Kerkhof is volgens mij ook een pseudoniem.

Lichte bries

Een wijdverbreid misverstand over humor is dat er iets leuks in moet gebeuren.

mopperkont

ik vrees dat annet verbist in de isoleer zit, want ze heeft vandaag nog niet gereageerd op gorilla.

Ingries

@JJ x all the way!!! Ik sluit mij bij alle mogelijke anarchistische bewegingen aan als dat helpt ooit weer eens een amusant ikje te mogen lezen!!! Dit hier maakt mij niet vrolijk…

Afzender, doe mij een paar huskies en een koek- en zopietent; ik ben ingesneeuwd en ze weten in dit land niet wat een sneeuwmachine, koek en/of zopie zijn!

@ Mieke; u heeft hier dus niets te zoeken… Mag ik de complottheorieen- en/of het gorillaforum aanraden? Die schijnen wel aan uw hoge verwachtingen te voldoen. Laat ons arme simpletons hier in alle rust en vrede verderploeteren.

arteps

54 kletskever: Bedankt voor het turven, maar ik ben bang dat teveel van ons dachten dat de man echt ontvoerd was omdat het ikje zo belabberd is geschreven en de ‘grap’ aan het eind als een nachtkaars uitgaat. Dat is dan wel weer grappig van dit ikje, dat zoveel op het verkeerde been worden gezet, maar ja er zijn gelukkig altijd reageerders die je daarop wijzen :)

gouwe geit

Jezus, ik ben het al de hele dag eens met iedereen!!!
Er is duidelijk iets mis met me. Gauw gaat gouwe geit naar de Gouwe Gids. Therapeutje zoeken.
Alleen dit ikje, en die van vorige week, doet redactie dat met opzet om ons te pesten?
Als we nou allemaal lief en braaf doen en alleen “inhoudelijk” en “op niveau” reageren, wilt u dan eindelijk de echte goeie ikjes plaatsen?

Hempie

Het taalgebruik is niet om over naar huis te schrijven. U organiseert een seminar “binnen een multinational”. Hoe moet de lezer zich dat voorstellen? Zit u in het kantoor van die multinational? Dan zou u moeten zeggen “in het kantoor van een multinational”. Of doet u dat in opdracht van een multinational? Zeg dan: ‘in opdracht van een multinational’.
Ziet u hoe eenvoudig het is?
En dan: “Om een en ander interaktief te maken”.
Gruw, gruw!!
Waarom niet: “Om het publiek erbij te betrekken” -en zodoende het seminar wat te verlevendigen- of woorden van gelijke strekking.

Helaas, dit stukje is zouteloos, de clou is voorspelbaar en de strekking is er een van ‘je moet erbij geweest zijn’ en tot overmaat van ramp is het geschreven in ‘verbalisanten-taal’.

jan met de pet

Beste Mieke,

Ik had al afscheid genomen van dit vreselijke forum, maar ergernis is een verslaving. Ik ben het helemaal met je eens. Helaas is je kritiek olie op het vuur van de Rechter en zijn kompanen. De redactie heeft een halfslachtige poging ondernomen om dit forum te sluiten, of althans minder bereikbaar te maken, maar heeft zich blijkbaar weer bedacht. Hoewel niet alle ikjes leuk zijn, zijn de reacties hier meestal de NRC onwaardig. Ik word er vaak mistroostig van in mijn torentje.
JP

De Freakende Hollander

Chapeau, Mieke Kerkhof. Een voortreffelijke bijdrage (#34).

Want laten we wel wezen: dit is een opmerkelijke hangplek, dit forum. Als je de moeite zou nemen te turven, zie je steeds dezelfde verveelde figuren, die kennelijk niets beters te doen hebben dan flauwiteiten en pseudo literaire kanttekening te debiteren.
Ik vraag me af: wat doen ze in het echte leven? Publiceren ze? Doen ze daadwerkelijk iets met taal? Of zijn het lamzakken die, zoals #54 terecht opmerkt, ‘zo snel mogelijk willen reageren’, waaraan ik dan toevoeg: om tenminste ergens hun woorden afgedrukt te zien?

En nu niet zeggen: ‘jij hangt hier toch ook rond?’. Neen, dat doe ik niet. Ik kwam, zag en verdween.

Afzender

JJ 50. Deze keer ben ik het niet met je eens. De devoten zijn, met de ikjes, een inspiratiebron voor onze reacties die op hun beurt weer de devoten inspireren. Daarvoor verdienen ze respect i.p.v. de Euro Schandpaal. Hoeveel plezier hebben we al niet gehad met onze, nog immer geprezen, Dick Dies, de zoon van zijn buurman. Helaas maar 1 dag. Heeft ons veel te vroeg verlaten. Ook Tom Tim en Tumtummetje, of zo iets deden, het 2 dagen zeer verdienstelijk. Werkelijk talentvol. Ik vind dat we ze niet onmiddelijk met pek en veren de stad uit moeten jagen, maar een beetje aanmoedigen in de trand van, redelijk geschreven, ietwat te veel woorden en een pointe voor verbetering vatbaar. Hier zijn ze gek op, onze devootjes. Motiverend voor ze en dus weer voor ons. Verder heb ik alle respect voor je dagelijkse bijdrage, wat ik vandaag helaas niet kan zeggen van Zeveraar 49.

Dummy

@DLL (19)
Zie ik nu pas. Er zijn ook hele goeie, leuke seminars? Ongetwijfeld & zeker voor de semenar-aanbieders.

Puber

Nou begrijp ik het niet meer. Is dan die man uit Pakistan níet ontvoerd?

De Schrijvende Rechter

@ Jammerende Jurk (50)

X, maar met een kanttekening:

Laten we zonder onze kalmte te verliezen nog eens denken aan de favoriete uitdrukking van Henk van der Meyden: “De honden blaffen maar de karavaan trekt voort!”

Wij vaste reageerders zijn de ware erfgenamen van dit forum – we dienen slechts geamuseerd kennis te nemen van de nieuwe lichting zeurkousen zonder ze al te veel eer te geven. Laat ze op ons reageren, niet andersom- de hond volgt de meester.

En ondertussen Jurken, Jammeren, Lummelen en Oordelen we verder, lang nadat hun strovuur is opgebrand.

Wokki Tokki

I have a dream today!

Ik heb een droom dat op een dag dit Ikjes forum zal opstaan en de ware betekenis van haar motto zal naleven: “Wij vinden de volgende waarheden vanzelfsprekend: dat alle mensen gelijk geschapen zijn”. Ik heb een droom dat op een dag, op de Ikjes reactie pagina’s, de zonen van Jan met de Pet en de zonen van mensen met een hogere opleiding, geld of een klassieke opleiding, in staat zullen zijn samen aan te schuiven aan een tafel van broederschap. Ik heb een droom dat op een dag het Ikje “Orkest van vogels”, een woestijnstaat, die blakert in de hitte van onrecht en onderdrukking, veranderd zal worden in een oase van vrijheid en gerechtigheid. Ik heb een droom dat mijn vier kinderen op een dag zullen reageren in op een forum waar zij niet beoordeeld zullen worden op hun rare Suske en Wiske -achtige naam maar naar de inhoud van hun karakter. I have a dream today!

Leon

Grappig al die reacties op het IK-je.

Nog grappiger de hoeveelheid aan reacties op een (onschuldig) IK-je.

Minder grappig is al die botte taal, afkeurende woorden, verwensingen en grafkelder stemmingen die uitgesproken menen te moeten worden, en ook daadwerkelijk worden geuit. (Hoe noemde Cohen dat laatst, richting de PVV-sbeperking: “onnodig grievend”)

Laat je reactie dan gewoon achterwege.

Of vertoon gewoon je naam en toe naam.

Mieke Kerkhof (34), dank voor je medeleven. De reacties van Onnozel Halzen (40) spreken voorzich. En dus niet voor deze rubriek.

@redactie: misschien het overwegen waar om dit digitale kanaal dan maar te sluiten.

Meten is Weten

Arteps @45
School diploma lijkt mij een typisch geval van de Engelse ziekte. Het is gewoon een samenstelling, dus: schooldiploma. En een woordgroep in een samenstelling wordt aan elkaar geschreven; dus dat wordt: middelbareschooldiploma. Ziet er wellicht een beetje raar uit, maar volgens de Taalunie hoort het zo:
http://woordenlijst.org/leidraad/6/7/
Zie verder ook het vermakelijke stukje:
http://weblogs.nrc.nl/weblog/woordhoek/2008/01/21/naakt-modeltekenen/

Piet

‘Aangeland bij ‘ontvoering’ meen ik me een deelnemer uit een voor ontvoeringen risicovol land te herinneren.’

Goh, de hierop volgende clou zag een blind paard in het donker nog aankomen.

Advies aan mevrouw Peters: wordt ook u aub nooit schrijfster.

Ingries

@ JJ – 100% off topic… Als/indien jij of de jouwen of andere kennissen en/of vrienden op zoek zijn naar een huisdier (vooral als het honden betreft), kijk dan eens op Greek Animal Rescue Canada. Dat zijn ‘onze’ straathonden, waar wij tehuizen voor zoeken. Een liever en dankbaarder huisdier kun je niet in huis halen (ben ervaringsdeskundige).

Herman Traudes

Behalve met de laatste zin – kwestie van smaak – ben ik het volkomen eens met het betoog van meneer of mevrouw kletskever @54.
Ik neem aan dat NRC deze site opzette om via anecdotes of door de manier waarop ze geschreven zijn, mensen zouden prikkelen tot het delen van soorgelijke ervaringen, of een discussie voeren over de manier waarop iets geschreven is, desnoods ook over spelling en grammatica. In plaats daarvan heerst hier een brooddronken carnavaleske sfeer van mensen die anders de (werk?)middag niet door kunnen komen. Zonde.

arteps

Meten is weten 71: Je hebt gelijk.
Maar het ging mij om het woord ‘tenminste’ dat moet ‘ten minste’ zijn, in de reactie van 9.

Jammerende Jurk

OK, OK, allemaal,

Vergeet het cellotape, de Euromast en de verplichte cursus. We laten de kritikaster gewoon voor wat ze zijn: Personen die een beetje TE serieus in het leven staan en daarom denken dat mensen die niet dezelfde “levensovertuiging” hebben, van deze aardkloot en vooral dit forum moeten worden verwijderd. Humor (flauw of niet), schrijfstijl, smaak en IQ zijn niet universeel. Dit schijnt een moeilijk te verwerken realiteit voor de bovengenoemde groep. Ze nemen de reagluurder serieuzer dan de reagluurders zichzelf nemen.

Ik denk dat Afzender gelijk heeft. Laten we er met z’n alleen lekker over gniffelen en meesmuilen: goed voor je bloeddruk, je hart en je “mental state of being”.

PS welcome back to “Jan met de Pet”, “Freakende Hollander” en anderen. You amuse us!

Jammerende Jurk

@ Herman Traudes

Dit forum lijkt me niet bepaald een juiste plek om “soortgelijke ervaringen” publiekelijk ten toon te spreiden. Potentieel kan dit een diepe, brede, hoogintellectuele en/of levensbezinnende discussie verzoorzaken die als een zwarte sluier over dit forum ligt. Persoonlijk heb ik gedurende mijn reizen dingen meegemaakt die het halve NRC lezersbestand in een diep en blijvend depressie kan storten. Die wil je niet weten. Ik denk dat er al ellende genoeg op de wereld is en men behoefte heeft aan iets luchtigers, onzinnings en niet altijd politiek correct. Zo lang we maar geen schutting taal wordt gebruikt of grof wordt gedaan, vind ik (en dat is persoonlijk) alles best.

Jammerende Jurk

@ Ingries

Yep, je hebt hier ook de SPCA waar je verlaten huisdieren kan uitzoeken en zo. We hebben er wel overgedacht om dit te doen, maar ik heb helaas twee astmatische monstertjes dus dat leek ons niet z’n goed idee.

Het schijnt dat je tegenwoordig in Athene ook een roedel sleehonden nodig hebt met jullie 20cm sneeuw. Trekt je verwarming het nog wel een beetje?

Dummy

@63 jmdp
Welkom terug. We hebben je gemist. Meen ik oprecht.
Kritiek is olie op het gerechterlijk vuur, natuurlijk. Maar laat dat geen reden zijn te vechten voor de goede zaak: een Waardige NRC.

@Afzender
Zo goed?

Dummy

@jpdp, bewijs ik jouw gelijk, bedoelde “niet te vechten”. Zo onwaardig zijn wij hier.

Afzender

Dummie 79. Ik ben trots op U. Meen ik oprecht. Bijna goed, tenzij U jmpd persoonlijk kent.

Ingries

@ JJ 78 Hou ‘t plies in gedachten voor vrienden en/of bekenden!!! Bij de wee, met m’n dochter een roedeltje honden (6 pups met moeder & 2 reusachtige honden) bij ons op de berg gevonden die we hebben geholpen de sneeuw te overleven (so far); ik denk dat ik die inderdaad ‘t beste gewoon kan opleiden om m’n slee te trekken (kan Afzender mij misschien bij helpen???). 20 cm sneeuw was inderdaad een waanzinnige ervaring waar ik menig ikje over zou kunnen schrijven!!! Jammer dat ze te leuk zouden zijn om hier gepubliceerd te worden…

Dummy

@Afzender
Neen, intieme relasies met jmdp moet ik ontkennen. En zal ik ook blijven ontkennen, wat jmdp daar zelf ook over zou zeggen. Even iets urgenters: helaas hebben zich op Wittiness enige onverkwikkelijkheden voorgedaan tussen een hond en mijzelf. De artsen hebben mij nu bijna geheel ingezwachteld en verbieden mij nog langer mijn hoofd en armen te gebruiken. Ik moet voorlopig afscheid nemen. Blijf vechten voor een Waardige NRC.

@Ingries

Kijk uit met honden. Please. Dank voor je steun in moeilijke tijden. Ik zal je nooit vergeten.

De Schreiende Rechter

Haha, die JJ @77 wil o-zo-graag de indruk wekken dat wij allemaal in shock gaan als hij een boekje open doet over zijn vakanties op Texel. Dat komt vaker voor bij deze forums: degenen zonder leven pretenderen van alles en nog wat, degenen met leven moeten tussen het lawaai door nog wat van het forum zien te maken.

Willem

@Schreier (84)
U heeft een leven? Heel goed dan dat u desondanks hier nog iets van probeert te bakken. Ik steun u en wil u graag daarbij helpen. Samen moeten we toch al die lawaaimakers stil kunnen krijgen.

@Afzender
Dummy heeft mij gesmeekt voor de duur van zijn afwezigheid het beleid qua de dickdijsens verder gestalte te geven. Goed zo?

Afzender

84 De Schreiende Rechter. Wilt U op dit tijdstip (03.55) niet zoveel lawaai maken.

Willem

@Afzender
Amusing, maar zo zouden we het toch niet meer aanpakken?

Afzender

Willem 87. Ikkie niet snappie.

Willem

Afzender, is niet ingewikkeld: bedoel alleen dat we de dickdijsens niet meer zouden afkatten. Toch?

Afzender

Willem 89. Je hebt gelijk. Ik liet me, in mijn nimmer aflatende spontanietijd, even gaan. Zie voor het goedmakertje mijn vriendelijke woorden gericht aan een of andere geit onder buitengewone lasten. Ik probeer werkelijk mijn best te doen. Groeten aan blondje.

Willem

@Afzender
Vergeven, vergeten. Je doet het heel goed. Maar ik zie nu een ander gevaar: aanpassing. De Gouwe Geit of zijn zoon Inde is gebleven, dat is mooi, dat was het idee. Maar helaas is het dickdijser-gehalte nu vrijwel nihil geworden. En dat was toch ook weer niet de bedoeling. Een vaste klant erbij is een mooi resultaat, maar toch maar eens nadenken over een andere strategie.
Liefs van Blondje.

Afzender

Willem 91. Je hebt gelijk maar maak je geen zorgen. Af en toe denk ik dat de paardebloemen eindelijk de tuin verlaten hebben, wordt dit verdriet weer goed gemaakt door een stel vrolijke molshopen. Er komen iedere keer weer nieuwe Dickies.

Willem

@afzender
Oké, ik probeer rustig te blijven. Maar wat verlang ik toch terug naar de tijd met Tim, Tom, jmdp en Dick zelf. Zouden ze dan echt nooit meer terugkomen? Ik word oud.

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.