Iedereen in Hollywood was vannacht Frank Sinatra. Of bijna

Aaron Tveit, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Samantha Barks, Hugh Jackman, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen, Russell Crowe

De cast van Les Miserables in actie. Foto AFP

Een superstrak figuur en een killer outfit was dit jaar lang niet genoeg voor een epische verschijning bij de uitreiking van de Academy Awards. Een beetje acteur zingt tegenwoordig, live. Zo ook Catherine Zeta-Jones, Daniel Radcliffe en jawel, Russell Crowe.

Voor het eerst had de Oscaruitreiking een thema: filmmuziek. Dus er is een boel gezongen door de aanwezigen, zo is ook Buzzfeed niet ontgaan. De host van dit jaar, Seth MacFarlane, begon met een flink seksistisch maar hilarisch lied over de dames die hun tieten al hebben getoond op het witte doek. Want het moet tijdens zo’n avond hier en daar wel een beetje schuren. Zo ook wat betreft de film die uiteindelijk de belangrijkste prijs won:

http://www.youtube.com/watch?v=sdzbeMfMT9s

Dit werd gevolgd door een optreden met Daniel Radcliffe en Joseph Gordon Levitt met Sinatra written all over it.

Catherine Zeta-Jones heeft het nog, All That Jazz, en is niet bang om dat nog eens te onderstrepen. Ze won trouwens eerder zelf een Oscar met deze rol:

En als klap op de vuurpijl zong de gehele cast van Les Misérables de collega’s toe. Inderdaad inclusief Russell Crowe.

Adele won niet verrassend de prijs voor beste titelsong. De spanning bij de zangeres leidde tot een zeer aandoenlijke speech:

http://www.youtube.com/watch?v=I1UU9DK7EmU

Theatraal en dramatisch was het zeker meer dan ooit, en daar moet je van houden. Je kunt het hier helemaal terugkijken. Acteur George Takei denkt er in ieder geval het zijne van:

Geplaatst in:
Algemeen
Lees meer over:
film
Hollywood
Oscars

1 reactie op 'Iedereen in Hollywood was vannacht Frank Sinatra. Of bijna'

Lucy

Dat Russel Crowe zingt is niet zo bijzonder, hij zit al jaren in een band – 30 Odd Foot of Grunts (onder andere). Frenzal Rhomb heeft er een nummer over gemaakt: ‘Russel Crowe’s band is a f***ing pile of shit’.

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.