Kijken: de struikelpartij van Jennifer Lawrence bij de Oscar-uitreiking

Jennifer Lawrence falls as she walks up the steps to accept the award for best actress at the 85th Academy Awards in Hollywood

Het overkomt de beste; struikelen over je Dior-jurk. Foto Reuters / Mario Anzuoni

De 85ste Oscar-uitreiking was eigenlijk weinig opwindend. Niet alleen de keuze voor de film Argo als overall winnaar was een veilige keuze, ook de hele show verder bracht weinig rumoer. Het deed allemaal wat braafjes aan.

De gastheer en presentator van de show, komiek, acteur en bedenker van de serie ‘Family Guy’, Seth MacFarlane, trapte de uitreiking af met een liedje over de blote borsten van vrouwen die te zien zijn in films. Het was ongetwijfeld bedoeld als knipoog, maar deed door de jaren vijftig-achtige uitvoering nogal oubollig aan met een hoog o-la-la-gehalte.

Actrice en Oscarwinnares Anne Hathaway had kennelijk het liedje al gehoord van MacFarlane: ze verscheen op de rode loper in een roze jurk zonder bh waardoor haar tepels door de jurk heen priemden. Op Twitter kregen haar tepels meteen een eigen account:

Twitter avatar AHatthaway Annehathawaynipples I hope you liked my nipples tonight? http://t.co/t32UENiRSx

Zingen lijkt er overigens sowieso bij te horen tegenwoordig: Catherine Zeta Jones liet even zien dat ze het ook nog kon door All that Jazz uit Chicago uit de oude doos te halen en de hele cast van Les Misérables bracht twee nummers uit de film ten gehore (kijk hier terug voor een betere kwaliteit)

De enige opwinding van de avond kwam van Jennifer Lawrence, die struikelde over haar dure jurk toen ze het beeldje voor haar rol in de film Silver Linings Playbook in ontvangst wilde nemen:

De komedie van David O. Russell gaat over de romance tussen twee mensen met geestelijke aandoeningen. Verslaggevers zaagden haar na afloop nogal door over haar capaciteiten en of ze zich gisteren wel normaal kon aankleden zonder hulp:

Anne Hathaway won haar eerste Oscar met haar bijrol in Les Misérables, maar dat wil niet zeggen dat ze daarmee over haar onzekerheid heen is, zo liet ze de journalisten weten:

Tot slot liet Sandra Bullock nog even zien dat Seth MacFarlane niet de enige is die grappig kan doen:

Bekijk hier een deel van de show:

En bekijk hier de samenvatting nog even in 2 minuten:

Geplaatst in:
Cultuur

5 reacties op 'Kijken: de struikelpartij van Jennifer Lawrence bij de Oscar-uitreiking'

Dick Borstlap

Al weer een onderwerp dat gehyperiseerd is. Alles wat maar even in aanmerking komt wordt gehyperiseerd. Anders vervelen we ons…

Cornélie van Kints

Eens met Borstlap. Deze “struikelpartij” wordt hier net zo opgeklopt als de “vechtpartij” gisteren na afloop van Feyenoord-PSV: gewoon een beetje duwen en trekken, zoals testosterongevoeligen dat wel vaker hebben.

Dromer

Oscar-uitreiking 2014:
“Weet je nog vorig jaar, die ENORME STRUIKELPARTIJ?”

Marja de Rode

Als haar boobs nou nog tevoorschijn waren gekomen tijdens die struikelpartij, dan was het wel leuk geweest.

johan berk

Struikelpartij kan iedereen overkomen, no big deal

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.