Herman Koch op bestsellerlijst van New York Times

Afbeelding 2

De tien bestverkochte boeken volgens de New York Times Book Review, met op plaats negen 'onze' Herman Koch

Herman Kochs The Dinner zal op de aankomende fictiebestsellerlijst van The New York Times Book Review een negende plaats innemen. Het is de eerste keer dat Koch op de lijst staat.

Twee weken geleden werd het boek in dezelfde krant nog genadeloos gekraakt door critica Janet Maslin. Zij noemde het boek ‘een uit de hand gelopen kunstje’. Verder meende Maslin dat de personages uit Kochs roman te veel oog voor lelijkheid hebben en dat hun moraal niet deugt.

Maslins woorden hebben dus niet mogen baten. Volgens Ambo Anthos, Kochs uitgeverij in Nederland, ‘stond nog nooit eerder een van origine Nederlandse roman zo hoog genoteerd in een Amerikaanse bestsellerlijst’.

Ambo Anthos weet verder dat er wereldwijd al meer dan 1 miljoen exemplaren van Het diner zijn verkocht. De Engelse vertaling werd eerder enthousiast onthaald door zowel de Britse als Australische pers.

Geplaatst in:
Nieuws
Lees meer over:
Herman Koch
Het Diner

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.